Hírek

Az értékek összhangja már kisfilmen is bemutatkozik

Egy prémium pálinkát csak nagy odafigyeléssel, műgonddal válogatott gyümölcsökből lehet előállítani, magas szaktudású párlatmesterek közreműködésével. Márton András, a Rézangyal blendmestere egy általunk készített kisfilmen keresztül mutatja be, hogy a házasítás révén hogyan találnak egymásra a gyümölcsök különböző íz- és illatkarakterei.

Film | 2020.06.19.

.

A blendelés mint eljárás és mint kifejezés, Skóciából származik, házasítást jelent. A tökélyre fejlesztett házasítás képes az ezernyi változóból állandó csúcsminőséget alkotni. Ez az eljárás a közös a portóiban, a champagne-ban és a Rézangyal-pálinkákban. A házasítás a legösszetettebb karakterrel rendelkező és a legkiemelkedőbb minőségű tételek létrehozásának módja, amely kiküszöböli a különböző évjáratok okozta eltéréseket.

A Rézangyal Márton András vezetésével így alkot több eltérő íz és illat karakterrel bíró pálinkából egy újat: a legjobbat. A Rézangyal prémiumkollekció pálinkái egytől egyig igazi mesterművek, megalkotásukhoz fáradhatatlan kísérletezésre, eltökéltségre, kiváló alapanyagokra és határozott elképzelésre volt szükség.

A kajszibarack, Irsai Olivér szőlő-, szilva-, érlelt alma- és meggypálinkából álló Rézangyal prémium kollekció 2019 nyarán mutatkozott be.

“Ezeket, az akár különböző eljárással készített pálinkákat egyenként bíráltuk, majd osztályoztuk a legfőbb jegyek és karakterek mentén, végül pedig felvázoltuk ezek íztérképét. A prémium kollekció tagjait úgy választottuk ki, hogy az adott gyümölcsre jellemző íz- és illatkarakterek összeadódó értékei minden egyes üvegben tökéletes harmóniát alkotva találjanak egymásra. Találkozik bennük hazánk legelismertebb pálinkamestereinek tudása, a szakma szeretete, a válogatott gyümölcsök és alapanyagok, nem utolsó sorban az a töretlen kísérletező kedv, amelynek végeredménye minden üvegben megtalálható” – fogalmazott Márton András, a Rézangyal blendmestere, aki minden egyes palackon aláírásával vállal garanciát a kivételes ízélményért.

Ahhoz, hogy egy olyan mestermű születhessen meg, mint a Rézangyal Prémium kollekciója határozott elképzelésre van szükség. Időre, szakértelemre és fáradhatatlan kísérletezésre. Mindez az elhivatottság Márton András jellemzője.

Ő az ízek és illatok mestere. Úgynevezett blendmester. Méghozzá a legjobbak közül.

A blendmester bírál. Sokat és sokszor, hisz pálinka és pálinka közt óriási különbség van. Ő pontosan tudja mi.

A blendmester célja, hogy több különböző, eltérő íz és illatkarakterekkel bíró pálinkát egy egésszé adjon össze. Házasítsa azokat.
Célja, hogy létrehozzon egy újat, egy jobbat. A legjobbat.

Márton András felel azért, hogy az adott gyümölcsre jellemző íz és illatkarakterek a Rézangyal minden egyes prémium kollekciós palackjában, tökéletes harmóniát alkotva találjanak egymásra.